Her kan du se de 10 oftest stillede spørgsmål vedrørende Gråsten Andelsboligforening.

 

1. Hvordan bliver jeg medlem/opnoteret i Gråsten Andelsboligforening ?

- Du kan melde dig ind via vores hjemmeside. I bunden af hjemmesiden under Nyttige links - Opnotering i boligforeningen - er der en henvisning til Boligforeningernes-fælles-opnotering.dk, hvor du skal udfylde et skema og betalingen kan ske med betalingskort.

2. Hvad koster det at blive opnoteret i Gråsten Andelsboligforening ?

- Opnoteringgebyret koster kr. 100,- årligt og ønsker man at stå som aktiv søgende på ventelisten, koster det yderligt kr. 200,- årligt. Der bliver udsendt girokort, som kan tilmeldes til PBS.

3. Kan jeg overtage et medlemsnr./en opnoteringsdato ?

- Et medlemsnr./opnoteringsdato er personlig, men ved dødsfald kan ægtefæller eller sidestillende overtage det - ikke ved skilsmisse.

4. Hvor lang er ventetiden på en bolig ?

- Ventetiden er uforudsigelig, da der jævnligt sker nye opnoteringer på ventelisten med ansøgere, som har forskellige anciennitet.

5. Kan I hjælpe med en bolig i en akut-situation ?

- Ved akut boligmangle råder vi dig til at kontakte kommunen. Boligforeningen har ingen akut boliger stående og ved tildeling af en bolig skal vi følge ventelisten.

6. Kan Jeg som enlig søge en større bolig end 2 vær. (ca. 65-70 m2) ?

- Du kan som enlig søger alle størrelser af boliger, dog er har børnefamilier fortrinsret ved rækkehuse og de 4-værelses lejligheder.

7. Må jeg holde husdyr i boligerne ?

- Det er tilladt at holde en hund eller kat i afd. 40- Bryggen 13, 14 og 20 samt alle rækkehusene med undtagelse af afd. 9-Dyrkobbel.

8. Hvad kan jeg få i boligstøtte/boligsikring ?

- Vi kan ikke besvare dine spørgsmål om boligstøtte/boligsikring, men henviser til Udbetaling Danmark eller borger.dk. (se evt. nederst på hjemmeside under Nyttige links) 

9. Får jeg mit indskud retur ved fraflytning ?

- Det er svært at vurdere inden, der har været et fraflytningssyn på boligen. For hver måned du bor i boligen optjenes der 1 % til normalistandsættelse, som dækker maling af vægge og lofter. Yderligere istandsættelse (også kaldt misligeholdelse, manglende vedligehold), som f.eks. maling af træværk, afslibning af gulve, udskifning af døre eller lign. skal dækkes fuldt ud af indskuddet.

10. Hvilke forsikringer skal jeg have, når jeg bor i boligforeningen ?

- Vi anbefaler at du har en indbosforsikring. Du bør også overveje en glas- og kummeforsikring, da boligforeningens ikke har denne type forsikring.